Albondigas de Matzo
Keridos amigos,
Antes de empesar Pesah alegre a todos.
Puedemos dizir ke despues de un anyo ke me metyo a eskrivir de muevo es un milagro :) Voz aviya dechado kon una resefta de Pesah esto aboltando kon una resefta de Pesah !!!! Todos konosen el « matzo ball soup » de los ashkenazim, ma vidi en el livro The Best Of Sephardic Cooking ke los sefaradis de Gresya aziyan esta supa tambien por el seder.
Antes de empesar Pesah alegre a todos.
Puedemos dizir ke despues de un anyo ke me metyo a eskrivir de muevo es un milagro :) Voz aviya dechado kon una resefta de Pesah esto aboltando kon una resefta de Pesah !!!! Todos konosen el « matzo ball soup » de los ashkenazim, ma vidi en el livro The Best Of Sephardic Cooking ke los sefaradis de Gresya aziyan esta supa tambien por el seder.
Kon beraha i salud
Albondigas de Matzo (Sephardic Matzo Ball Soup)
Ingredientes
- 4 guevos
- ¾ cupas de agua
- sal i pimienta
- 3 cupas de arina de matzot
- 6 cupas de kaldo de gayina
- 6 cupas de agua
- 4 guevos
- ¾ cupas de agua
- sal i pimienta
- 3 cupas de arina de matzot
- 6 cupas de kaldo de gayina
- 6 cupas de agua
Preparamiyento
- Batear los guevos kon la agua
- Adjustar sal i pimienta, i la arina de matzot para azer una masa
- Meter a reposar la masa una ora
- Despues de una ora, mojar las manos kon alzete i dar forma redonda a la masa
- En una cacharola, meter a buyir todas las cupas de kaldo i agua
- Kuando el kaldo buyo, echar las albondigas en el kaldo i las kozer una ora (o mas si las albondigas no son blandas)
- Kuando las albondigas son prontas, amatar el fuego i dechar reposar media ora antes de servir
- Batear los guevos kon la agua
- Adjustar sal i pimienta, i la arina de matzot para azer una masa
- Meter a reposar la masa una ora
- Despues de una ora, mojar las manos kon alzete i dar forma redonda a la masa
- En una cacharola, meter a buyir todas las cupas de kaldo i agua
- Kuando el kaldo buyo, echar las albondigas en el kaldo i las kozer una ora (o mas si las albondigas no son blandas)
- Kuando las albondigas son prontas, amatar el fuego i dechar reposar media ora antes de servir
2 Comments:
Me gustan mucho las albongigas de matzot, también pueden ser muy utiles para los vegetarianos.Mi abuela paterna era une judeo-hispano/marroqui ( de Tetouan) y nos ha legado mucha de su cultura hebraica ( sobre todo a través de la cocina, de las comidas, pero también a traves las canciones, los cuentos, los refranes y ...las supersticiones!!!). Me encanta que vuelvas a escrivir. Mil BRAVOS y mucho animo!!! que paseis, tu y tu familia, unas excelentes fiestas de Pessah. Hag sameah !
Besos fuertes.
Muy delisosas querida Sarah.
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