Sunday, December 03, 2006

Revanadas de Parida


Oy voz va a dar una resefta ke mi mama moz aziya kuando eramos chikos kada alha. Es muy savroso, kente kon asukar no ay mijor komida para la manyana !!!! El nombre de esta komida me agrada muncho : revanadas de parida :) es para dizir ke esta resefta no es para los ke azen diet !!!!

Revanadas de Parida

Ingredientes

-Revanadas de pan duro
-guevo(s)
-leche
La mesura es un guevo para kada kupa de leche

Preparamiyento

-Batear la leche kon el guevo
-Untar las revanadas en el mesklado. Dechar unas kuantas minutas fina ke se ablanden
-Las freir en alzete kente
-Servir kente kon asukar,kanela, miel,marmelade…..

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kerida SARITA,

Ya le puedes dar esta receta a tú hermana, ja, ja.
Mi abuela la hacía con matza, en los días de Pesaj, y cuando la traía a la mesa bien caliente, le poníamos arrope de uva (grape)y así (ansina) la comíamos.

Besos y Saludos
Elías Narciso

5:50 AM  
Blogger sarah said...

Kerido Narci,

ah kon arrope deveser una maraviya humm

en los dias de Pessah mozotros azemos bimuellos, ke es una otro maraviya

Espero ke mi ermana va meldar esta resefta :)

Besos

sarah

1:13 PM  
Blogger Rodrigo Pinheiro said...

Hola Sarah!

Esta resefta es muy popular aki en Brazil. La yamamos "Rabanada"! Revanadas de Parida son maraviyosas, a mi me gustan muncho!!!

Besos!
Shalom!

Rodrigo V. Pinheiro

7:25 AM  
Blogger sarah said...

Hola Rodrigo,

Mersi muncho para el komentaryo, no saviya ke eran popular en Brazil. Aki se yaman 'pain perdu' porke no se aze kon pan fresko,

Besos

Shalom

sarah

1:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

I am still studying Ladino.

I found the dictionary that has many Ladino words, but I cannot find "rezin" or "paridas".

http://www.arrakis.es/~clmt/Recetas.htm

"Deke revanadas de parida? Porke se davan a komer a las rezin paridas para ke les venga fuersa i les abashe leche. Dizian ke estas revanadas davan fuersa i salud a la parida i de aki el nombre."

It sounds like the exiles had to eat the sap of a tree or a plant, because they had no milk.

This is interesting, because my Sephardic ancestors in Spain harvested a reedlike plant that grew in marshes. It is still used in Spain to make a vegetable drink called "orxata".

http://lingua.cc.sophia.ac.jp/diksionario-LK/

9:37 AM  
Blogger sarah said...

Dear Marsh Reed,

Rezin Parida is the name of the new mother. The new mother must eat something which will give her strength to breastfeed.

I hope that my explanation is clear enough,
thank you very much for your interest and your comment

see you soon

sarah

12:52 PM  

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