Sunday, September 24, 2006

Gateau Salam


Gateau salam

Keridos amigos, oy vos va dar la resefta de un ‘gateau’ ke se tope en kada kasa judia izmirliya, es el gateau salam. Oy es la resefta de los Izmirlis kon bitter chocolate, la proxima ves vo azer el gateau salam de los stambulis ke topi en livro ‘Dina’nin mutfagi’. La resefta de oy es la resefta de mi gramama (la madre de mi madre). Kuando era chika los aziyamos kaji kada semana, i kuando veniamos de la eskola komiyamos un pisiko de ‘salam’ :) Puedo dizir ke es el primero gateau ke izi-romper los ‘petit-beurre’ era mi echo !!!!

Ingredientes

-2 guevos
-250 g petit-beurre
-125 g manteka
-100 g bitter chocolate
-2.5 kucharas de kakao
-2 kucharas de asukar
-1/2 kupa de muez

Preparamiyento

-Meter la manteka i el bitter chocolate a dezazer en bain-marie.
-Kuando se dezazieron, meter kakao i asukar, mesklar bueno.
-Kuando la preparasiyon esta tivia, meter los guevos i mesklar de muevo
-Romper los petit-beurre en pisikos
-Adjustar los petit-beurre kon las muezis en la preparasiyon de chocolate.
-Vaziyar la preparasiyon en papel horno, i dar la forma de un salam
-Meter en el deep-freeze.
-Se kita unas kuantas oras antes de servir

6 Comments:

Blogger tata said...

Querida Sarah, te ulvidates de tostar las mueses.

2:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Exquisito !!!
Para tomar con una copa de cafe o de te despues de la cena. Para comer algo dulce antes de ir a dormir......

Besos
Elias Narciso

10:34 AM  
Blogger Rachel said...

Sara, la mizura miya (de mi mama) es 3 guevos, 300 gramos de pettit-beure, 125 gr. de manteka o margarina, i si keres un puniando de muez machakada tostada. Ma esta ves vo provar lo tuyo. Chok mersi.
I te felisito por este sitio maraviozo.

A todos vos envito a Ladinokomunita.
Rachel Amado Bortnick

7:38 PM  
Blogger sarah said...

Kerida Rachel,

Mersi muncho, espero ke de esta manera te va plazer tambien,

Besos

Sarah

6:25 AM  
Blogger burekaboy — said...

hi sarah - on mangeait (et mange encore!) le même gâteau salame mais il était toujours fait avec de la margarine et parfumé par l'eau de fleur d'oranger. j'imagine ce gâteau fait avec la manteka, c'est encore 100% meilleur :)) une délice kon la kupa de kafe turko o bardak de cay.

8:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Dear Friends,

I put ground almonds instead of walnuts.
Gateau salam became one of my best treats I have introduced to my Canadian Friends.
Jane Elvin
Toronto, Canada

1:06 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home