Avikas con yaprak
Avikas con arroz es una comida nacional de los Turcos. Pero y en las casas judias se come con placer. No se por que los viernes hacia mi madre avikas con arroz y venia un pobre a comer con mozotros. Venia gritando "avikas y arroz David". Y a el tambien le gustava esta comida.
Pero a veces las hacia mi madre las avikas con yaprak. Era favorita comida mia, y hoy tambien.
un kilogramo de avikas
una cebolla
una cuchara de concentrado de tomate
sal, pimienta, comino
500 gr yaprak( hoja de vid)
carne molida
cebolla
sal, pimienta, pepermin
arroz
La carne molida, la cebolla, el arroz y la especia se mezcla bueno para llenar los yaprakes. En una pailla( tava) se frie de las dos partes.
Las avikas, con la cebolla y concentrado de tomate, sal, pimienta, comino se coce bueno y qundo stan blandas se meten los yaprakes.
Quando los yaprakes tambien stan blandos, es la comida pronta
Quanto de carne y arroz no lo soy, si es mucho hago otra comida que se llama "prisil y limon".
1 Comments:
Bravo
Paresen muncho a los ke aziya mi mama(en ganeden ke este).
ML
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home