Wednesday, April 05, 2006



Avikas con yaprak

Avikas con arroz es una comida nacional de los Turcos. Pero y en las casas judias se come con placer. No se por que los viernes hacia mi madre avikas con arroz y venia un pobre a comer con mozotros. Venia gritando "avikas y arroz David". Y a el tambien le gustava esta comida.

Pero a veces las hacia mi madre las avikas con yaprak. Era favorita comida mia, y hoy tambien.

un kilogramo de avikas

una cebolla

una cuchara de concentrado de tomate

sal, pimienta, comino

500 gr yaprak( hoja de vid)

carne molida

cebolla

sal, pimienta, pepermin

arroz

La carne molida, la cebolla, el arroz y la especia se mezcla bueno para llenar los yaprakes. En una pailla( tava) se frie de las dos partes.

Las avikas, con la cebolla y concentrado de tomate, sal, pimienta, comino se coce bueno y qundo stan blandas se meten los yaprakes.

Quando los yaprakes tambien stan blandos, es la comida pronta

Quanto de carne y arroz no lo soy, si es mucho hago otra comida que se llama "prisil y limon".

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Bravo
Paresen muncho a los ke aziya mi mama(en ganeden ke este).
ML

12:37 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home