Sunday, February 05, 2006

Biskutchikos



Entre las komidas sefardi ke ay siempre en muestra kaza yay los biskutchikos. Yay munchas reseftas de biskutchikos, yo tengo tres resftas de biskutchikos. Una para kada tia de mi madre :) La resefta de oy es la resefta de la tia Sara de mi madre. Mi amigos, ke no son sefardi, senamoran de estos biskutchikos. Kon una kupa de leche, kon kafe turko i un poko de keso es una koza maraviyoza. Agora me agrada muncho de komerlos kon keso blanko o kon kezo de chèvre(goat) ke no se kualo es el ladino de este biervo!!!
Komer kumidas sefardi kon musika sefardi es un grande plazer, es por esto ke miti la kaseta de Janet i Jak Esim en la foto. Komo dizen los turkos es ’ keyif’

Biskutchikos

Ingredientes
-2 guevos
-1 fincan de kafe turko de agua
-3 fincan de kafe turko de asukar
-3 fincan de kafe turko de alzete
-Arina
-una kuchara de baking (10g)
-un paketo de vanilya

Preparamiyento

-Los guevos kon l’asukar se bateyan muy bueno
-Kuando se aze kom una krema se mete alzete i agua. Bateyar de muevo
-Despues meter lo ke toma de arina, baking i vanilya
-Azer una masa no muy dura
-Se da forma de chikas karusas
-Meter al orno

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Siempre habia bizcochos en la casa de mis abuelos; con aroma a vainilla y de la misma manera (dibujo) a los que vosotros preparastes..........

Besos
Tú familia GANON de Argentina

10:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hi. I was so delighted to find this blog, I've also read your blogs in french & Turkish-I can understand both Ladino & French, but speaking is another matter. Anyway, just wanted to point out that goat/chèvre is kavretiko (from the Pesach song). Eline saglik!

3:35 AM  
Blogger sarah said...

Dear Berrin,

While writing this post I totally forgot the song :) thank you for your comment, you did my day :)

Sarah

12:51 PM  
Blogger Montevideana en Québec said...

Gracias por remontarme a mi niñez en Uruguay, a los olores de la cocina de mi abuela Sara: las reshikas cubiertas de susan con un cafecico, la roshka y las saludosas, todo igual a como lo hacía mi abuela que era de Aidin.Emocionante! y gracias por las recetas ya q solo tengo las de burrequitas y la de travados!
Hag sameaj!

6:34 PM  
Blogger Quienes somos said...

This comment has been removed by the author.

3:02 PM  
Blogger Quienes somos said...

Hola amigos, soy hijo de turco (de Tire) y quisiera la receta de las SALUDOSAS. Pero no la encuentro, me la podrian enviar? Gracia!!

3:03 PM  

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