Sunday, February 12, 2006

Saludozas


Agora yo se, komo demandar kumidas sefardis a mi madre : ‘mama para el blog seriya bueno de azer boyos, saludozas, mogados…’ Ansina mi madre no puede dizir ke no tengo gana de kuzinar :)
Oy fue el torno de las saludozas, ke las mijor son las saludozas de Tante Julya (la primera vez ke komi saludozas estava en Cesme en su kaza ) Es una masa de pan kon un gomo de karne, mi madre dize ke es posivle de azer kon un gomo de kezo tambien.

Ingredientes

-Arina (mas o menos 500g)
-Levadura (20g)
-sal
-Agua


Puedes merkar una masa de pan pronta

Para el gomo
-250 g karne mulida
-una sevoya
-sal
-pimienta

-Alzete para freir

Preparamiyento
-Deritir la levadura en un poko de agua tivia
-Mesklar kon la arina i la sal, meter agua tivia. Lavorar la masa fina ke no se apega en las manos.
-Meter en un lugar kente para ke la masa s’alevanta

Para el gomo
-Kortar la sevoya minuda
-Sufreir un poko en la alzete
-Meter la karne molida
-Sufreir un poko mas
-Meter un poko de agua, kuando no ay mas agua la karne esta pronta

-Tomar un pisiko de masa, avrir la masa kon la mano. Meter un poko de gomo sovre la masa i serar komo una boreka.
-Freir en la alzete

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ayer i mozotros tambien hazimos saludozas.Estavan muy savrozas.
tata

1:48 AM  
Blogger sarah said...

Kerida Tata,

saludozas para salud:)))

bezos

sarah

3:16 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home