Roska
Para mi primera resefta kiji meter una kosa dulce i ke me plaze muncho : es la roska. Me parese ke la roska es una spesialita de Izmir. Yo tengo 2 reseftas de roskas, la una de la tia Sarah i la otra de la tia Julia de mi mama. Oy vos eskrivo la de la tia Julia. Tomi munchas reseftas de las tias de mi mama, e oy me alegri de aver tomarlas :)
En Izmir la roska se komiyava kon kezo blanko i se aziya noche de shabbat i se embiyava al banyo de la novia de parte de la esfuegra.
La Roska de tante Julia
Ingredientes
-42 g levadura
-media kupa de asukar
-60 g de manteka (dezazida)
- lo ke toma de arina
-una kupa de leche
-Kanela
- un guevo para la masa i un guevo para meter enriva
Preparamyento
-En primero meter en un plato ondo la levadura kon 2 kucharas de arina, una kuchara de asukar, un poko te sal i una kupa de agua tivia. Mesklar i dechar en un lugar kente medya ora.
-Kuando la levadura esta pronta mesklar la levadura kon la manteka, l’asukar, la kanela, el guevo i la leche tivia. Meter l’arina para azer una masa no muy dura.
-Meter en un lugar kente para ke la masa se alevanta.
-Kuando la masa se alevanto, lavorar la masa de muevo i dar la forma de un ‘simit’ grande.Dechar reposar de muevo (media ora)
-Despues de media ora pasar el guevo enriva i meter un poko de ‘susam’
-Meter al orno 25-30 minutas
Si ay personas ke tiene otras reseftas de roska puedes eskrivir las en la parte de komentaryo
13 Comments:
kerida sarika,
me hazez yorar con este blog,me vyene mi madre,mi abuela i izmir entero al tino.para sabat va hazer roska.
tata
Kerida Tata,
Mi madre tambien esta yorando al lado de mi
Te dezeo munchas kozas dulse
Mil e mil bezos
sarika
kiero saver komo se dize "Kanela" en ingles.
Kanela es cinnamon en inglez
sarah
Kerida Sarika:
Bendichas manos.
Mi mujer i yo dospues de 18 anios ke tenemos un magasin de delikatessen sefardi en la Civdad de Meksiko.Para Yamim Noraim fazemos una Jalá Agula con una resefta serka de la vuestra, ama metemos las 7 bolikas en una "moule ronde" afin deke non se "deferle" i keda mui ermoza. ¿Tienes probado kuanto tiyempo dura sin fazerse piyedra?. Mozotros metemos en vezes "pavot"(ke los ashkenasim yaman mon)o Chia (semences noiratres employées pour faire boissons refraichissantes)au lieu de sesame i kedan mui ermozas.
Bonne reussite
Jaime Levy
Hola,
acabo de descubrir este blog hace unos dias, cierto con algo de retraso, pero como dicen los franceses: !mas vale tarde que nunca!
solo queria decir que la "Roska" se prepara tambien en Marruecos, es una antigua receta de pasteleria locale que preparaba mi abuela y que se sigue preparando.
La hacemos segun la misma receta que la tuya, pero la nuestra lleva granos de anis, le da una sabor exquisita.
en Marruecos se llama "KRACHEL". la comemos asi, o la utilisamos como croissant, poniendole mantequilla y mermelada.
la marroqui.
Hola la Marroqui,
es una grande surpriz de ver ke en Maroko azen esta resefta tambien,
mersi muncho para tu komentaryo
besos
sarah
Merci a toi.
yyyyyy...! esparamos mas recetas por tu parte. Animo...!
besos.
la marroqui.
Una de mis favoritas dulces !!!
Narci
Argentina
Wonderful !!!!
Sara buenos días!
I write from Uruguay, South America, new in the blog savores de siempre..
I've been a cook specialized in Sefaradian Dishes from 30 years, so I would love to make my contribution too.
YO SO TERCERA GENERACION EN MONTEVIDEO, Y TOME DE MI MADRE Y ABUELA LA COZINA SEFARADÍ, LAVORO DE ESTO HACE AFIN 30 AÑOS QUERENDO QUE LA GENTE RECORDE MUESTROS SAVORES DE LA TURQUIA.
MANDO AGORA UN LINK DE QUANDO FUI CONVIDADO A HACER BOHICOS EN LA TV, CANAL NACIONAL. http://www.aidepolo.com/prensa.html
Mi padre hacia ansina la HALA para Rosh Hashana
Yo tambien soy nacida en Uruguay pero ahora vivo en Jerusalem y la comida sefarady me la ensenio mi suegra y unas cuantas tias
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