Fritada de Kalavasa
Keridos meldadores,
Kontuniando a dar mis sekretos, los reseftas son verdaderos sekretos de familia :), vos vo a kontar la resefta la mas fasil de la kultura sefaradi, la fritada (ke me parese ke se yama almodrote en Istanbul)
Ay muncha manera de azer la fritada, de kalavasa, de pirasa ke se yama prasifuchi, de espinaka… Ay una koza muy kurioza. Tenemos una amiga de Adana ke aze kozas muy paresidos a la kuzina sefaradi de los Izmirlis. Entre otras kozas ayi azen una kumida ke parese muncho a la fritada, ma se yama ‘mücver’ (en turko) i es chikitiko i se frien
Oy la resefta de la fritada de kalavasa
Ingredientes
-500 g kalavasa
-3 guevos
-la miga de 2 revanadas de pan seko (si no tenesh pan puedes meter 2 kucharas de arina)
-sal, pimienta i ‘pirsil’ (no se kualo es el biervo)
-Kezo rayido
Preparamiyento
-Se munda i se rayi las kalavasas
-Esprimir la agua de la kalavasas
-Las kalavasas esprimidas, se mesklan kon la miga del pan (un poko mojada i esprimida), los guevos, sal, pimienta
-Se mete en un pyrex kon un poko de alzete, se vazya la preparasyon de kalavasa. Enriva se mete kezo rayido e se mete al orno.
Afiyet Olsun :)
6 Comments:
No m'agrada keso :)
Grasias mil por compartir con mosotros tus reseftas i saviesa - espero ke sigas skreviendo.
Kerida Estelle,
Pekado de no komer kezo:))))
Kerido David,
mersi munchos para tus palavras, es un plazer de ver ke yay personas ke me meldan
Sarah
bendita seas por la sorpesa que le dare a mi amada cuando regrese a casa .Nunca dejo de asombrame ke tu famyia marchara fora de Kastylya y non olvidase idioma de abuelos .
enormemente engrasyado. si kieres seguir tomando kontato kon un yspaniol de Sivylya, iskribimie:
no8do1284@yahoo.es
Bravo por la FRITADA, la CALABASA y el QUESO !!!!
Besos
Narci
de muestro tempo se yamava "prasifuchi" i los azian con prasa, spinaka y calavasi.
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