Savores de siempre

Sunday, January 07, 2007

Koftes abafadas


Oy es una resefta de los Istamboulis, ke topi en el livro de Deniz Alphan (ke ize muy bueno de merkarlo este enverano). Es una muy buena koza de kozer la karne molida de esta manera, me plaziyo muy muncho. Es una komida ke se kome kon arroz o patatas eskaldadas o fritas... humm... Espero ke vos va plazer.


Koftes abafadas

Ingredientes

- ½ kg karne molida
-2-3 revanadas de pan viejo
-una sevoya
-sal,pimienta
-alzete para freir

Preparamiyento

-Mesklar la karne molida, la miga de las revanadas de pan, mojadas i esprimidas, sal, pimienta i la sevoya rayida kon un poko de alzete.
-Masar muy bueno
-Tomar pedasikos de karne i dar forma de kofte
-En un paylon meter las koftes, echar un poko de alzete enriva i adjustar agua ( de manera a ver enriva de las koftes)
-Kozer fina ke buyi la agua, abashar el fuego. Kozer las koftes kon un ‘kapak’ –en turco (couvercle en fransez)-Aboltar las koftes de vez en kuando