Savores de siempre

Sunday, May 28, 2006

Guevos kon tomates


De todas la kumidas sefaradi me parese ke esta resefta es la muy fasil a azer !!! Para mi el sekreto de esta komida es el asukar ke se mete si los tomates son asid.
En Izmir esta komida se aze espesialamente para Tesha Beav (la noche antes de tesha beav), no se kualo es la eksplikasiyon.
Antes de dar la resefta una poeziya de mi papu sovre tomates!!!

"Tomates tomates
a kuanto tomates
los tomates ke tomates"

Ingredientes (para 3 personas)

-6 tomates
-6 guevos
-sal
-un poko de asukar
-alzete
-un poko de kezo

Preparamiyento

-Mundar los tomates, los kortar minudos o pasar al robot
-Meter un poko de alzete en una ‘tava’. Meter los tomates a kozer fina ke se aze komo una pure. (Si los tomates son muy asid meter un poko de asukar)
-Romper los guevos enriva de la pure de tomates
-Mesklar los blankos kon los tomates i dechar los amarillos enteros
-Adjustar un poko de keso-Kuando los amarillos de los guevos son prontos servir

Thursday, May 25, 2006

Mustachudos


Keridos amigos a mi me agrada muncho almendras, muez… Es muy fasil para mi de komer kozaz savrosas :) La resefta de oy es una resfta muy fasil a azer i komer. Mi madre no keriya azerla porke su madre la aziya de una manera maraviyoza. Para esta resefta mirimos en diferentes livros (los de mi madre i uno ke mi ermana me diyo) Topimos dos variantes de esta resefta una kon almendra i la otra kon muez solo. Komo la tia Julia de mi madre lo aze solo kon muez los azimos de la misma manera. Esta resefta es la resefta de la Tia Julia ke es una muy buena gizandera i da la reseftas kon sus sekretos. Espero ke vos va plazer tambien

Mustachudos
Ingredientes

-3 kupas de muez molida
-1 kupa de asukar
-1 guevo
-1-1.5 kupa de ‘biscottes’ o matsot mulida
-Un poko de kanela

Preparamiyento
-Mesklar todos los ingredientes de manera a formar una masa
-Si la masa es muy dura se puede adjustar un poko de agua
-Meter la masa en un paylon, i la kozer a temparatura basha
-Tomar del fuego
-Deshar un poko yelar i dar formas
-Meter asukar en polvo enriva

Sunday, May 21, 2006

Koftes de Pirasa


Yay munchas semanas ke no teniya tiempo de eskrivir porke estava kon mi papu, ke vino de Izmir para vermos. Estavamos muy muy kontente de vermos. En akeyos tiempos no me olvidi el blog. Esto es una resefta muy savrosa ke mos agrada muncho. Espero ke vos va agradar tambien

Koftikas de pirasa (leak-poireaux)

Ingredientes
-250 g de karne mulida
-4-6 pirasas (leak –poireaux)
-2 patatas
-1 guevo
-1-2 kucharas de arina
-alzete para freir
-sal, pimienta

Preparamiyento
-Mundar , lavar, kortar las pirasas. Las eskaldar
-Mundar i eskaldar las patatas.
-Esprimir las pirasas eskaldadas.
-Azer una pure kon las patatas eskaldadas
-Mesklar karne mulida, pure de patatas i las pirasas esprimidas.
-Dar la forma de una kofte
-Untar las koftes primera vez en la arina i despues en el guevo bateado
-Las freir en la alzete kente